fbpx

Wat is dieseltoeslag/brandstoftoeslag?


Brandstoftoeslag

Als je wel eens pakketten hebt verzonden of goederen hebt laten vervoeren, heb je mogelijk gehoord van termen zoals “dieseltoeslag” of “brandstoftoeslag”. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk en waarom zijn ze van belang? In dit artikel gaan we dieper in op wat dieseltoeslag is, waar het over berekend wordt, hoe het wordt berekend, en hoe het van invloed kan zijn op bedrijven zoals Innostock.

 

Waar wordt brandstoftoeslag over berekend?

Dieseltoeslag, ook wel bekend als brandstoftoeslag, wordt in rekening gebracht door transportbedrijven om de fluctuerende kosten van brandstof, met name diesel, te compenseren. Deze toeslag is van toepassing op transportkosten en wordt toegevoegd aan de totale verzendkosten voor het vervoeren van goederen. Het idee erachter is om transportbedrijven te helpen omgaan met de volatiliteit van brandstofprijzen, aangezien deze prijzen kunnen variëren als gevolg van factoren zoals olieprijzen, belastingen en regelgeving.

 

Hoe bereken je de dieseltoeslag?

De dieseltoeslag wordt doorgaans berekend als een percentage van de totale transportkosten. Dit percentage varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de huidige brandstofprijzen, het brandstofverbruik van het voertuig, en eventuele extra kosten die verband houden met het transport. Transportbedrijven passen de dieseltoeslag regelmatig aan om te reflecteren op veranderingen in brandstofkosten.

 

Brandstoftoeslagen bij Innostock

Bij Innostock begrijpen we het belang van transparantie en eerlijke tarieven voor onze klanten. Daarom hanteren wij all-in tarieven, alle prijzen die wij communiceren zijn al inclusief brandstoftoeslagen en tolkosten. Hierdoor krijg je geen onverwachte kosten omdat deze brandstoeslagen niet gecommuniceerd zijn. 

Benieuwd wat wij jou kunnen bieden? Neem vandaag nog contact met ons op.